VPN vergelijken

De beste VPN vergelijken begint hier

Overweeg je een VPN aan te gaan schaffen dan is het goed om je eerst te oriënteren wat jij belangrijk vindt aan een VPN service en welke mogelijkheden de verschillende diensten te bieden hebben. Via een VPN vergelijkingssite kun je overzichtelijk zien welke VPN het beste past bij jouw wensen. Wat zijn diensten die jij belangrijk vindt? Wil je anoniem kunnen surfen, kijk dan naar een VPN die een goed beveiligde verbinding aanbiedt.

Wil je juist een VPN waarmee je naar de Amerikaanse Netflix kunt kijken? Kies dan voor een VPN service die geoblocking aanbiedt. Er zitten subtiele verschillen in de diensten van verschillende aanbieders, dus gebruik maken van een VPN vergelijkingssite is zeker aan te raden voor je een VPN abonnement afsluit.

hoe een vpn vergelijken - beste vpn nederland

Waarop kun je een VPN vergelijken?

Al jarenlang worden VPN’s getest en zijn er testprotocollen opgesteld om de verschillende VPN diensten goed met elkaar te kunnen vergelijken. Hieruit kun je opmaken welke VPN’s goed zijn en welke je maar beter niet kunt gebruiken! Waarop kun je zelf een VPN vergelijken voordat je tot aankoop over gaat?

Een enkele tips voor het vergelijken van een VPN

Bij het verkiezen van een VPN-provider is het verstandig je wensen op een rijtje te zetten. Om je hier een handje in te helpen hebben we een enkele belangrijke kenmerken uitgeschreven waar je goed op moet letten.

VPN vergelijken checklist - man met potlood en checklist

1. Veiligheid

Hoe goed is het gesteld met jouw veiligheid bij deze VPN? Wordt er gebruik gemaakt van goede encryptieprotocollen? Is de VPN-verbinding stabiel? Een goede VPN maakt gebruik van een betrouwbaar en goed encryptieprotocol om jouw internetgedrag te versleutelen. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van additionele veiligheidsvoorzieningen, zoals een kill switch van meerwaarde zijn.Kijk ook goed naar wat er wordt gezegd over het logbeleid van de provider. Worden jouw gebruikerslogs opgeslagen door de VPN provider of niet? Dit vormt namelijk een potentieel privacyrisico.

padlock - Veiligheid VPN

2. Snelheid

Het gebruik van een VPN kan zorgen voor een klein verlies van snelheid. Dit komt doordat het versleutelen en omleiden van data tijd kost. Hierin zijn kleine verschillen tussen de verschillende VPN-aanbieders merkbaar. Deze verschillen zijn niet groot, maar als een optimale snelheid voor jou van groot belang is, kies dan voor de snelste VPN service!

signal - Snelheid VPN

3. Gebruiksgemak

Hoe gebruiksvriendelijk is de software van de VPN. Is de applicatie makkelijk te bedienen en ook op alle apparaten waarop jij gebruik wilt maken van de VPN service? Kijk van tevoren altijd of de desbetreffende service mogelijk is op het apparaat en het besturingssysteem wat jij wilt gebruiken.

user-experience-Gebruiksgemak-vpn

4. Servernetwerk

Kies voor een VPN met een groot en divers serveraanbod. Een groot servernetwerk, met een grote dekking en met veel locaties. Als je vanuit het buitenland toegang wilt krijgen tot Nederlandse streamingsdiensten en geblokkeerde websites op basis van locatie, kies dan voor een VPN met servers in Nederland.

server-Servernetwerk VPN

5. Additionele features

Welke additionele features heeft de VPN te bieden? Heb jij bepaalde speciale wensen voor het gebruik van jouw VPN, let dan goed op of deze mogelijkheden geboden worden.

Additionele-features

Conclusie: Welke VPN moet ik kiezen?

Via een goede VPN vergelijkingssite, zoals Bestevpnnederland.nl. Kun je je goed oriënteren welke VPN het beste past bij jouw wensen. Stel voor jezelf eerst een wensenlijst samen voordat je VPN’s gaat vergelijken op een vergelijkingssite. Ga jij voor een goede prijs-kwaliteitverhouding? Een uitmuntende snelheid of liever voor optimale privacy?  

Ontdek onze dagelijkse dosis aan VPN informatie

Uitleg

Alles over wat een VPN is en hoe je deze kunt gebruiken. Lees en ontdek alles over de VPN!

Tips

Lees de beste tips voor het gebruik en het aanschaffen van een nieuwe VPN voor 2023 en 2024!

Security

Wil je veilig en anoniem online? Hackers voor zijn en geen last meer hebben van virussen. Lees meer.

Nieuws

Het beste VPN Nieuws lees je bij Bestevpnnederland.nl. Blijf jij op de hoogte?

Privacy

Bescherm je privacy online maar hoe? Ontdek hier alles over het beschermen van jouw privacy.

Bekijk hier de beste VPN reviews van 2023

NordVPN-logo - Review
expressvpn-logo - review
windscribe-logo
Surfshark-logo - review

Volg ons ook op socials

Dagelijkse dosis VPN nieuws, tips en de beste reviews van Bestevpnnederland.nl.

Op zoek naar de beste VPN?

Bekijk wat onze VPN-experts schrijven, over de snelste en meest betrouwbare VPN-providers van Nederland. Ontdek de beste VPN reviews en ervaringen bij BesteVPNNederland.nl!