Beste VPN voor MacOS

MacBooks en andere devices met MacOS zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch is MacOs iets complexer dan Windows. Echter zullen wij je laten zien dat je heel eenvoudig een VPN op jouw MacOS device kan installeren. Voordat wij je daar meer uitleg over gaan geven, wil jij eerst weten wat de beste VPN is voor MacOS. Daar zullen wij jou in dit artikel bij gaan helpen. Nu vraag je wellicht jezelf af waarom je als MacOS gebruiker een VPN moet gebruiken. Dat is vrij simpel. Ten eerste worden jouw gegevens versleuteld, waardoor internet criminelen minder eenvoudig bij jou gegevens kunnen komen. Daarnaast kan je met een VPN geografische blokkades omzeilen. Je kan bijvoorbeeld vanuit Nederland Amerikaanse Netflix series kijken, of gratis de Championsleague volgen wanneer je een stream uit bijvoorbeeld Duitsland gebruikt.

Beste VPN voor MacOs: Onze top 3

Omdat er op internet heel veel VPN-providers staan, zullen wij in dit artikel drie van onze favoriete VPN-providers weergeven. Bij het reviewen van VPN-providers voor MacOS hebben wij verschillende aspecten in acht genomen: snelheid, veiligheid, gebruikersvriendelijkheid en prijs-kwaliteit.

1. NordVPN: Beste Prijs-Kwaliteit

Wanneer jij beschikt over een MacOS device, dan kunnen wij je NordVPN het meest aanbevelen. Deze VPN-provider heeft veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Verder heeft NordVPN heel erg veel servers, wereldwijd. De servers zijn snel en om het voor de gebruiker eenvoudig te houden, kan je erg gemakkelijk switchen tussen veel servers. Het kan zijn dat je het lastig vind om een server te kiezen. In dat geval kan je door 1 klik de beste server laten selecteren door NordVPN. NordVPN kan je op je MacOS device gebruiken door middel van een app. Je download deze app in de App Store, waarna je inlogt met je NordVPN account. Eenmaal ingelogd kun je direct een server selecteren en verbinding maken.

2. ExpressVPN: De snelste servers

ExpressVPN laat zich vooral kenmerken door de snelle servers. Net zoals bij NordVPN biedt deze provider veel servers aan. Een ander bijkomend voordeel van ExpressVPN heeft betrekking op Netflix. ExpressVPN werkt samen met Netflix. Hierdoor is het een perfecte VPN-provider om Netflix blokkades te omzeilen. De servers van ExpressVPN zijn iets sneller dan de servers van NordVPN. De interface vinden wij vergelijkbaar, net zoals de veiligheid. Toch hebben wij ExpressVPN op nummer 2 gezet, omdat de prijs van ExpressVPN bijna twee maal zo hoog is dan de prijs van NordVPN.

3. CyberGhost: Degelijk en gebruikersvriendelijk

CyberGhost biedt een enorm vriendelijke interface voor MacOS gebruikers. De app is eenvoudig te besturen, ook voor leken. Ook bieden de servers van CyberGhost veel veiligheid en snelheid. Toch staat deze aanbieder niet op nummer 1 of 2 wat te maken heeft met het privacybeleid van deze VPN-provider. CyberGhost is namelijk niet 100% anoniem. In het beleid van CyberGhost staat dat ze geen gegevens van gebruikers zullen loggen. Echter houden ze wel gegevens bij voor marketingdoeleinden.

Mogelijkheden met VPN voor Mac

Er zijn uiteenlopende redenen voor het gebruik van een VPN voor je Mac. Als je vaak op openbare netwerken surft, kan een VPN jouw gegevens beschermen. Openbare Wifi-netwerken zijn soms slecht beveiligd en zichtbaar voor meerdere personen. De gegevens op je MacOs device bescherm je eenvoudig met de beste VPN voor MacOs. Daarnaast kun je met een VPN voor je Macbook of iPhone geografische restricties omzeilen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld tv-programma’s kunt bekijken die voor Nederlandse IP-adressen zijn afgeschermd. Zo kan je gebruik maken van Amerikaanse Netflix series, ZiggoGo wanneer je in het buitenland zit, Championsleague wanneer je dat niet in je televisieabonnement hebt zitten of Formule 1 wanneer je KPN klant bent. ExpressVPN en NordVPN werken bijvoorbeeld goed met Netflix USA, waardoor je Amerikaanse programma’s moeiteloos kunt streamen. Ook het onzichtbaar downloaden van content is mogelijk met een VPN van deze aanbieder, omdat jouw gegevens nergens opgeslagen worden.

VPN-verbinding tot stand brengen

De meeste MacOS gebruikers maken gebruik van de diensten van een VPN-provider, zoals de voorbeelden die hierboven genoemd zijn. Deze providers zijn allemaal te vinden in de app store. Echter dien je eerst een abonnement te nemen bij een VPN-provider. Het abonnement kun je afsluiten via de websites van de VPN-providers (door bijvoorbeeld op een van de links in dit artikel te klikken). Nadat je het abonnement aangeschaft hebt, kun je met dezelfde gegevens inloggen in de app. In dit artikel hebben wij drie providers genoemd waar je voor moet betalen. Echter kan je ook kiezen om voor een gratis VPN voor MacOS te kiezen.

Gratis VPN voor MacOS, of toch betalen?

Het internet staat vol met VPN-providers, zowel gratis dan wel betaalde diensten. Wij zullen je aanraden om niet gebruik te maken van een gratis dienst, om een hele simpele reden: gratis VPN-providers zullen je veiligheid niet waarborgen. Vaak worden jouw gegevens doorverkocht aan derde partijen, of zit er malware in de app van de gratis aanbieders.

Conclusie: Beste VPN voor MacOS

In dit artikel noemen wij drie VPN-providers. Echter hebben wij veel meer VPN-providers overwogen om te noemen. Naar onze mening is NordVPN de beste VPN voor MacOS gebruikers, omdat deze aanbieder veruit de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. De servers van NordVPN zijn wel iets slomer dan die van ExpressVPN, maar zullen nog snel genoeg zijn om series en films te streamen. Op nummer drie hebben wij CyberGhost staan. Dit is een vriendelijke VPN-provider, maar is niet helemaal log vrij. De logs worden echter enkel gebruikt voor marketingdoeleinden van GhostVPN.

Veelgestelde vragen

Wij hebben hieronder de meest gestelde vragen met betrekking tot een MacOS VPN weergegeven. Mocht jij nog een andere vraag hebben? Laat het ons dan weten, dan helpen wij je graag.
Wat is de beste VPN voor MacOS?

NordVPN biedt de meeste waarde voor je geld. Gevolgd door ExpressVPN welke iets sneller is, maar ook twee keer zo duur is. CyberGhost is een erg vriendelijke VPN-provider voor MacOS gebruikers, maar is niet helemaal log vrij.

Hoe stel ik een VPN in op MacOS?

Maak altijd eerst een account aan op de website van de VPN-provider. Daarna kan je de app van de VPN-provider downloaden in de Appstore. Bij de app gebruik je dezelfde gegevens als op de website, waarna je direct een server kan selecteren.

Wat is de beste gratis VPN voor MacOs?

Wij raden je aan om nooit een gratis VPN te gebruiken. De kans dat je gegevens op straat komen te liggen is aanwezig. Verder is er een reële kans dat er malware in de gratis app zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *