Beste Black Friday en Cyber Monday deals met een VPN

In de afgelopen jaren zijn fenomenen als Black Friday en Cyber Monday over komen waaien naar Nederland. In de Verenigde Staten zijn deze dagen waarop je flinke kortingen krijgt bij fysieke en online winkels, al langer in zwang.

Als je dure producten wilt aanschaffen loont het de koopjes op Black Friday en Cyber Monday af te wachten. Wist je dat je echter nog meer geld kunt besparen als je bij het online shoppen tijdens deze dagen gebruik maakt van een VPN?

Hieronder lees je meer over de beste VPN voor online shoppen zodat jij de beste VPN deals kunt sluiten, gewoon vanuit je luie stoel.

Wat is een VPN?

Voor we ingaan op het voordeel van een VPN bij online shoppen leggen we je graag uit wat een VPN is. Met een VPN – Virtual Private Network -, kun je anoniem het internet op en omzeil je heel eenvoudig geografische blokkades. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een VPN kiezen.

Lees ook waar een VPN voor staat voor meer informatie.

In dit geval gaat het om voordelig online winkelen, maar met een VPN kun je ook anoniem surfen en downloaden en vanuit het buitenland series kijken. Hoe dat kan? Als je een VPN-abonnement afsluit kun je handige software van de provider downloaden, waarmee je overal ter wereld een server uit kunt kiezen. Zodra je hier verbinding mee hebt surf je zogenaamd vanuit die locatie.

Terwijl je in Nederland bent kun je dus surfen vanuit de Verenigde Staten, landen in Azië of Zuid-Amerika. Daarmee is jouw eigen IP-adres ook direct verborgen. De VPN zit nu tussen jou en de websites die je bezoekt in, waardoor derden jouw persoonlijke informatie niet langer kunnen zien of onderscheppen.

Hoe werkt het?

Met een VPN kun je dus heel eenvoudig jouw locatie op het internet manipuleren. Zo kun je bijvoorbeeld een server gebruiken in een ander land, waardoor getoonde prijzen in webwinkels ineens veel lager uitvallen.

Een webwinkel ‘ziet’ namelijk jouw locatie en baseert de prijzen deels op de plek waar je op dat moment bent. Bevind je je in een rijk, westers land? Dan zijn de prijzen hoger dan in armere landen, zoals Mexico.

Daarnaast heb je met een VPN ook toegang tot webwinkels waar je normaal niet kunt bestellen omdat je je niet in de juiste regio bevindt. Je kunt zo al tientallen tot honderden euro’s besparen op goederen.

Als je die tactiek toepast tijdens het online shoppen tijdens Black Friday of Cyber Monday lopen je kortingen nog verder op. Probeer het maar eens. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen van een mobiele telefoon in een Amerikaanse webwinkel en die van een Nederlandse of Europese.

De kans is groot dat de prijzen aanzienlijk verschillen. Online shoppen met een VPN loont vooral als je dure producten wilt aanschaffen, zoals computers of telefoons. Daarnaast kun je voordelig vliegtickets boeken. Zonder VPN worden vliegtickets snel duurder, als je herhaaldelijk naar dezelfde tickets zoekt op het internet. Mét VPN heb je hier geen last van.

Beste VPN voor online shoppen

Als je voordelig wilt winkelen met behulp van een VPN heb je wel een kwalitatief goede VPN-provider nodig. Je moet gebruik kunnen maken van servers in een groot aantal landen.

Bovendien moet de VPN waterdicht zijn. Een webwinkel moet niet per ongeluk toch kunnen zien waar jij je écht bevindt. NordVPN en ExpressVPN komen wat dat betreft als beste uit de bus. NordVPN is van deze twee de goedkoopste, dus kunnen wij deze VPN van harte aanbevelen.

Slimme VPN deals

Je kunt natuurlijk niet alleen geld besparen met behulp van een goede en snelle VPN, maar ook op je VPN zelf besparen. Grote aanbieders zoals NordVPN bieden klanten mooie kortingen aan rond de feestdagen: VPN deals. Je raadt het al, ook tijdens Black Friday en Cyber Monday. Als je slim bent, sluit je tijdens één van deze dagen eerst een VPN-abonnement af en ga je daarna pas shoppen. Tel uit je winst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *