Alle VPN-providers

Alle VPN providers op een rij

Door middel van een VPN server, ook wel Virtueel Persoonlijk Netwerk voluit, kun je veilig internetten via een versleutelde verbinding. Er zijn heel wat verschillende VPN providers beschikbaar, maar wat onderscheiden de verschillende VPN services van elkaar? Allen maken ze een beveiligde versleutelde verbinding mogelijk tussen jouw computer of telefoon en de interpagina of dienst die je gebruikt. Via een goede VPN service kun je je online activiteiten verborgen houden voor de buitenwereld en kun je ongestoord streamen overal ter wereld. Het zijn vooral de gebruikte protocollen, de snelheid en het wel of niet bijhouden van logs die de verschillende VPN providers van elkaar onderscheiden.

Alle beste vpn providers nederland

Waar moet een goede VPN provider aan voldoen?

Een goede VPN-provider voldoet aan een aantal voorwaarden waardoor ze hun geld waard zijn. Er zijn verschillende functies die een VPN service je kan bieden, de belangrijkste hiervan zijn:

  • Maakt verbinding met zeer snelle servers in Nederland
  • Versleutelt online activiteiten en beschermd privégegevens optimaal
  • Torrent downloads en P2P-bestanden blijven anoniem
  • Maakt het mogelijk om programma’s van de Amerikaanse Netflix en de BBC-player in HD te streamen

Er zijn heel wat goede VPN providers te noemen, maar een aantal steken met kop en schouders boven de anderen uit. Hiertoe behoren: NordVPN, ExpressVPN en Surfshark VPN.

Een enkele beste VPN-providers

Hoe kies je een VPN hebben we je zo duidelijk als mogelijk proberen uit te leggen in onze uitgebreide blogs. Om alvast een klein beetje inzicht te geven met welke VPN-providers wij erg content zijn. Hebben we er hier drie stuks uitgelicht van de vele VPN services wereldwijd.

De beste VPN providers - springende mensen

1. NordVPN

Overall gezien is NordVPN de beste VPN provider die je kunt hebben. Deze VPN service is betrouwbaar, razendsnel, heeft verschillende extra functies en daarnaast is hij betaalbaar.

Deze VPN provider is een ster in het omzeilen van geoblocking. NordVPN biedt een compleet pakket aan diensten en hebben zelfs een eigen beveiligingsprotocol, Nordlynx op basis van Wireguard.

Deze VPN service heeft een openVPN protocol, wat bekend staat als zeer betrouwbaar. Het protocol is open source, waardoor de broncode openbaar is. Indien er een veiligheidslek zou optreden, zou dat gelijk opvallen. Je kunt ook gebruik maken van een ander bewezen protocol namelijk IKEv2/IPsec.

Een uniek protocol is NordLynx op basis van WireGuard. Deze is zeker net zo veilig als OpenVPN, alleen veel efficiënter geprogrammeerd. Hierdoor is hij sneller en is de kans op potentiële lekken kleiner. NordVPN houdt geen logbestanden van zijn gebruikers bij.

Wel wordt bijgehouden met hoeveel apparaten je tegelijkertijd gebruik maakt van de VPN.

2. ExpressVPN

ExpressVPN levert prima service voor wat je van een VPN mag verwachten, maar is niet de goedkoopste.

Door een toenemende concurrentie op de VPN markt, zijn er VPN providers die net zo’n goede service leveren maar dan voor een lagere prijs.

ExpressVPN ondersteunt meerdere protocollen, zoals OpenVPN en L2TP/IPSec die zorgen voor een snelle en veilige verbinding. ExpressVPN houdt geen exacte logs bij, maar kijkt wel hoeveel data je gebruikt en op welke dagen je vanuit welk land inlogt.

3. SurfShark VPN

Surfshark is prijstechnisch een zeer goede VPN service. Het is een zeer goed betaalbare VPN, waarmee je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik kunt laten maken van VPN.

Daarnaast biedt Surfshark een uitgebreide ondersteuning voor Netflix. Doordat je met een onbeperkt aantal apparaten tegelijk gebruik kunt maken van de VPN-dienst, kun je met het hele huishouden tegelijk veilig online.

Dit alles zonder een limiet. Standaard maakt Surfshark gebruik van de IKEv2 encryptie, maar ook OpenVPN en Shadowsocks zijn te gebruiken. Surfshark houdt geen logs bij, waardoor niemand jouw internetgedrag kan volgen.

Volledig overzicht met VPN aanbieders wereldwijd

Zoals hierboven 1 van de beste VPN aanbieders ter wereld uitgelicht te hebben. Zie je hieronder ook een overzicht met alle overige VPN-providers die wereldwijd te vinden zijn:

Ontdek onze dagelijkse dosis aan VPN informatie

Uitleg

Alles over wat een VPN is en hoe je deze kunt gebruiken. Lees en ontdek alles over de VPN!

Tips

Lees de beste tips voor het gebruik en het aanschaffen van een nieuwe VPN voor 2023 en 2024!

Security

Wil je veilig en anoniem online? Hackers voor zijn en geen last meer hebben van virussen. Lees meer.

Nieuws

Het beste VPN Nieuws lees je bij Bestevpnnederland.nl. Blijf jij op de hoogte?

Privacy

Bescherm je privacy online maar hoe? Ontdek hier alles over het beschermen van jouw privacy.

Bekijk hier de beste VPN reviews van 2023

NordVPN-logo - Review
expressvpn-logo - review
windscribe-logo
Surfshark-logo - review

Volg ons ook op socials

Dagelijkse dosis VPN nieuws, tips en de beste reviews van Bestevpnnederland.nl.

Op zoek naar de beste VPN?

Bekijk wat onze VPN-experts schrijven, over de snelste en meest betrouwbare VPN-providers van Nederland. Ontdek de beste VPN reviews en ervaringen bij BesteVPNNederland.nl!