De beste VPN voor Windows

Elke dag komen er vele nieuwe websites bij op het internet, waaronder ook websites die er op uit zijn om jouw gegevens te hacken. Daarom is het steeds belangrijker om jezelf goed te beschermen op het internet. Een van de meest eenvoudige manieren om jezelf online te beschermen, is door gebruik te maken van een VPN. Hiermee worden jouw gegevens versleuteld, en kun jij websites anoniem bezoeken. Een VPN versleuteld jouw gegevens, waardoor jouw gegevens geheim blijven. Hackers kunnen zo niet bij je gegevens komen. Een ander groot bijkomend voordeel van een VPN is het feit dat je geografische blokkades kan omzeilen. Zo kan jij in Nederland via een VPN gebruik maken van de Amerikaanse Netflix versie, of kun jij tijdens je zomervakantie gebruik maken van ZiggoGo.tv.

Beste VPN’s voor Windows: Onze top 3

Als je een laptop of computer gebruikt met een Windows besturingssysteem, zul je moeten zoeken naar een VPN-provider dit besturingssysteem ondersteunt. Omdat er veel VPN-providers zijn, delen wij graag onze aanbevelingen met jou. Bij het vergelijken van de Beste VPN aanbieders kijken wij naar veiligheid, betrouwbaarheid, snelheid en prijs-kwaliteit.

1. NordVPN: Beste prijs-kwaliteit

NordVPN kenmerkt zich door een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. NordVPN heeft een sterke beveiliging en vele servers verspreid over de hele wereld. Zo kun jij altijd een server kiezen die jou het meest geschikt lijkt. Naast dat de servers over verschillende landen verspreid zijn, zijn ook de servers over verschillende steden verspreid. In Amerika zijn de servers bijvoorbeeld verspreid over 15 gebieden. Daarom is NordVPN ook erg geschikt voor Amerikaanse Netflix films/series die niet beschikbaar zijn in Nederland. Overigens werkt NordVPN ook als een van de weinige VPN-providers samen met Netflix. Echt nadelen heeft deze VPN-provider niet. NordVPN beschikt over stabiele servers, die goed beveiligd zijn. Ook is deze VPN-provider voorzien van een gebruikersvriendelijke windows-app. Verder in dit artikel laten wij jou zien hoe je een VPN op Windows moet instellen.

2. ExpressVPN: Snelste VPN-provider

ExpressVPN heeft uitzonderlijk snelle software, waardoor het de snelste VPN-provider is op het moment van schrijven. De interface is verder ook erg gebruikersvriendelijk, ook op Windows. Zo kan iedereen erg eenvoudig verbinden met een VPN. Een nadeel van ExpressVPN is de prijs wat je betaalt per maand. ExpressVPN is echt fors duurder, lees twee keer zo duur, in vergelijking met NordVPN en Surfshark. Hier krijg je echter wel heel veel voor terug: snelle servers, een erg goede beveiliging en zeer stabiele servers.

3. Surfshark: Goedkope VPN Windows

Wij sluiten onze top 3 Windows VPN’s af met een provider uit de Britse Maagdeneilanden: Surfshark. De kenmerken van Surfshark komen wel redelijk overeen met de hierboven genoemde providers. Echter is Surfshark een heel stuk goedkoper, wat je ook kan zien in de prestaties. Surfshark scoort erg goed op veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. Echter is de snelheid van de server wat minder vergeleken met NordVPN en ExpressVPN. Ook is de server iets minder betrouwbaar, omdat de downtime wat hoger ligt. De downtime is per server iets lager, echter is er genoeg aanbod waardoor je eenvoudig een andere server kan gebruiken.

Waar kun je een VPN voor Windows voor gebruiken?

Een VPN voor Windows wordt door de meest recente Windows-versies ondersteund, waaronder Windows 10. Als je met een erkende VPN-provider in zee gaat zal deze aangeven voor welke Windows-versie de VPN geschikt is. Doorgaans is dit Windows 7, 8 en 10. Als je VPN eenmaal geïnstalleerd is en werkt, kun je heel eenvoudig buitenlangs websites bezoeken. Als je zelf in het buitenland bent kun je via je eigen Ziggo of Netflix-account tv-programma’s streamen. Je VPN kun je ook inzetten om je eigen gegevens te beveiligen terwijl je surft. De meeste aanbieders van VPN-verbindingen bieden je de mogelijkheid meerdere apparaten te beveiligen met één account. Zo surf je veilig op al je Windows-apparaten.

Gratis VPN voor Windows, of toch een betaalde?

Een gratis VPN klinkt altijd interessant, maar weet dat voor niets de zon op gaat. Gratis VPN providers houden vaak een log bij, of gebruiken jouw gegevens om door te verkopen aan derde partijen. Ook is het goed mogelijk dat er malware op jouw device geïnstalleerd wordt wanneer jij de gratis VPN software download. Verder loop je bij gratis VPN providers vaak tegen beperkingen aan, zoals bijvoorbeeld snelheidslimieten. Door een limiet aan snelheid, zal het langer duren voordat jij een web pagina kan openen. Ook zijn gratis VPN’s niet geschikt voor Netflix series, of andere vormen van streaming zoals Formule 1. Mocht jij toch graag kiezen voor een gratis VPN, dan raden wij je aan om eens te kijken naar onze top 5 gratis VPN’s. Ben je toch niet van een gratis VPN overtuigd, maar wil je niet veel geld betalen voor een VPN? Dan kunnen wij jou een goedkope VPN-provider aanraden zoals Surfshark.

Eenvoudig beschikken over VPN voor Windows

Zelf, zonder provider, een VPN-verbinding maken is vrij ingewikkeld. Als je veel af weet van deze materie kun je uiteraard zelf aan de slag gaan met een VPN router, maar de doorsnee internetgebruiker kan beter gebruik maken van een VPN-provider. Deze geeft je beschikking over de juiste software en kan je ondersteunen bij het tot stand brengen van je beveiliging. Zo weet je zeker dat je snel over een betrouwbare verbinding beschikt. Een VPN voor Windows is door de aanbieder van de VPN zo ontwikkeld dat deze vlekkeloos werkt in combinatie met je besturingssysteem. Bovendien heb je een goede interface waarmee je je VPN kunt beheren.

Conclusie: Beste VPN voor Windows

Wat ons betreft is NordVPN de beste provider voor Windows. Wel willen wij zeggen dat ExpressVPN iets beter uit de test komt op het gebied van snelheid. Echter, de prijs van ExpressVPN is bijna twee keer zo hoog dan de prijs van NordVPN. Wij hebben zelf uitgebreid NordVPN getest. Tijdens de test hebben wij ook Amerikaanse Netflix series gekeken, zonder verbinding problemen. Wanneer je NordVPN ook wat te duur vindt, dan kan je Surfshark overwegen. Ook bij deze VPN-provider hadden wij geen grote issues met betrekking tot de verbinding.

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik een VPN op windows 10 in?

Dat is vrij eenvoudig. Maak een account aan bij de VPN-provider waar jij voor kiest. Download daarna hun software en log nogmaals in. Als je ingelogd bent, kun je direct met een server verbinden.

Wat is de beste VPN voor Windows?

Dat hangt er vanaf wat jij zoekt. NordVPN biedt de beste prijs-kwaliteit. ExpressVPN is de snelste VPN voor Windows en Surfshark is een goed en goedkope VPN voor Windows.

Waarom een VPN voor Windows?

Een VPN zorgt ervoor dat jouw gegevens versleuteld worden. Hierdoor surf jij meer anonniem op het internet. Verder kun je met een VPN voor Windows geografische blokkades omzeilen. Zo kan jij Amerikaanse Netflix kijken, of gratis Formule 1 kijken via bijvoorbeeld een Duitse streamingswebsite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *