VPN VS Kodi

Als je liever geen series en films downloadt zijn er tegenwoordig veel andere mogelijkheden om toch films en series te kijken. Kodi is één van de populairste streamingdiensten op dit moment en dat is logisch, want Kodi is open-source, volledig gratis en legaal en biedt de kijker een groot aanbod.

Je maakt optimaal gebruik van Kodi als je in combinatie met deze streamingdienst een VPN gebruikt. Zo omzeil je geografische blokkades en ben je beveiligd tegen hackers. Je VPN verbergt immers je IP-adres en je locatie, waardoor je onzichtbaar bent en je gegevens niet gestolen kunnen worden. Bovendien kan niemand zien welke content jij kijkt via Kodi. Je privacy is dus op deze manier uitstekend gewaarborgd.

Welke VPN is geschikt voor gebruik met Kodi?

In principe geldt voor Kodi wat voor andere streamingdiensten ook geldt: snelheid is heel belangrijk. Als je geen snelle VPN-verbinding hebt zal je beeld al snel haperen en beleef je weinig plezier aan Kodi. Kies daarom altijd een VPN-aanbieder die een snelle VPN verbinding garandeert.

Gratis VPN diensten vallen hierdoor helaas al snel af omdat deze vaak een limiet stellen aan de hoeveelheid data die over de VPN gestuurd kan worden, of simpelweg een trage verbinding hebben. Voorbeelden van beste VPN aanbieders die je kunt gebruiken in combinatie met Kodi zijn bijvoorbeeld VyprVPN of NordVPN. Als je in het bezit bent van een account bij ExpressVPN of SurfShark kun je deze ook heel goed gebruiken in combinatie met Kodi.

VPN instellen met Kodi

Kodi geeft gebruikers de mogelijkheid hun VPN in te stellen via het medium zelf. Je gebruikt hiervoor de optie ‘Add-ons’ in het menu en downloadt de app van je VPN-aanbieder, waarna je deze installeert en je VPN inschakelt. Nu kun je geheel veilig gebruik maken van Kodi met je eigen VPN-account. Als je nog geen provider hebt is het de moeite waard eerst te kijken naar providers die apps voor Kodi aanbieden. Hiermee installeer je verreweg het eenvoudigst je VPN in combinatie met streamingdienst Kodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *