VPN instellen op Apple TV

Een Apple TV gebruiken in combinatie met een VPN heeft een aantal voordelen en is zeker aan te raden. Apple TV’s kunnen verbinding maken met het internet, maar doen dit uit zichzelf niet via een beveiligde verbinding.

Het tot stand brengen van een veilige verbinding met je Apple TV doe je met behulp van een VPN. Zo kan niemand je gegevens stelen of meekijken met je kijkgedrag. Ten tweede gebruik je je Apple TV natuurlijk om zo veel mogelijk films en series te kijken. Geografische blokkades kunnen echter roet in het eten gooien. Daarvoor biedt een VPN ook een oplossing.

Door een de beste VPN voor Chromcast of streamingcast’s te gebruiken kun je content uit elk land bekijken en heb je veel meer mogelijkheden op kanalen zoals HULU of Netflix.

Hoe stel je je VPN in?

Hoewel een Apple TV verbinding kan maken met het internet kun je geen VPN op je tv zelf installeren. Het is gelukkig toch mogelijk gebruik te maken van een VPN als je je tv aansluit op een (virtuele) router die is voorzien van een VPN. Je kunt dit op een aantal manieren doen.

Een virtuele router is een hotspot die je in staat stelt al je apparaten te laten browsen via een beveiligde verbinding. Een dergelijke hotspot is te creëren via je computer of MacBook. Een VPN installeren op de router zelf is in sommige gevallen ook mogelijk.

Hiervoor moet je wel kennis van zaken hebben. Het kost wat meer werk maar je profiteert dan wel van voortdurend veilig internet, waarop iedereen elk apparaat kan aansluiten.

De juiste VPN voor op je Apple TV

Uiteraard zitten er verschillen in aanbieders van VPN-diensten. Je kunt het beste kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Kies liever geen gratis VPN aanbieder omdat de snelheid van je verbinding dan te laag is om prettig tv te kunnen kijken. Bovendien is de kans groot dat een gratis provider je gegevens opslaat, waardoor je privacy niet gegarandeerd is. De beste VPN services zijn toch vrijwel altijd betaald.

Kies daarom bijvoorbeeld voor ExpressVPN, PIA of IPVanish. Deze aanbieders hebben bovendien een klantenservice waar je terecht kunt als je vragen hebt over je VPN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *