VPN instellen op een virtuele router

Met een VPN op een virtuele router profiteer je van het voordeel van een VPN via een router, zonder dat je hiervoor daadwerkelijk een router nodig hebt. Je maakt van je computer of laptop een hotspot met VPN-verbinding, waarna elk apparaat te verbinden is.

Als je hiermee je tablet of telefoon verbindt, surf je op deze apparaten ook veilig en anoniem. Een virtuele router instellen is dus een prima alternatief voor een VPN op je hardware router. Het vergt wat meer werk dan het installeren van een app op je laptop of telefoon, maar je profiteert daarna zeker van het gemak van je virtuele router.

Hoe stel ik een virtuele router in?

Een virtuele router is zowel op Windowscomputers als MacBooks in te stellen. Je hebt hiervoor ook een netwerkkabel nodig, omdat de hotspot slechts één kant op werkt. Deze zendt het netwerksignaal uit waardoor andere apparaten kunnen verbinden, maar niet andersom. Daarom dient je computer verbonden te zijn met een netwerkkabel.

Er is software beschikbaar voor het instellen van een virtuele router. Deze maakt het proces wat eenvoudiger. Als je liever geen externe software gebruikt uit veiligheidsoverwegingen is het ook mogelijk de instellingen in je computer aan te passen. Hiervoor zijn verschillende handleidingen online beschikbaar.

Het instellen van een virtuele router op een MacBook doe je door een nieuw netwerk toe te voegen, waarbij je aangeeft dat het om een VPN gaat en dat alle internetverkeer via dit netwerk moet verlopen.

Waar je op moet letten

Bekijk voor je aan de slag gaat altijd of jouw computer geschikt is voor het instellen van een virtuele router. Stel je VPN pas in ná het opzetten van je virtuele router, voor de juiste bescherming. Daarnaast kun je controleren of je VPN goed werkt en of er geen lekken aanwezig zijn.

Zo weet je zeker dat je vervolgens zorgeloos kunt surfen. Veel bekende aanbieders zoals ExpressVPN en NordVPN zijn compatibel met de bovenstaande aanpak en werken direct. Overigens zijn de meest beste VPN services die op de website van Beste VPN Nederland te vinden zijn mogelijk toe te passen voor een virtuele private router. Het is handig alvast een abonnement af te sluiten voor je aan de slag gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *