VPN instellen op Mac

Beschik je over een MacBook van Apple en wil je graag veilig surfen? Dan is het gebruik van een VPN aan te raden. Je kunt je VPN op twee verschillende manieren instellen op je Mac. Voor beide manieren heb je een VPN-provider nodig. Als je die nog niet hebt, zul je eerst een (proef)abonnement moeten afsluiten. Dat kun je al binnen enkele minuten regelen via één van de verschillende VPN-aanbieders die er zijn. VPN vergelijken en ervaringen lezen dat kun je ook hier bij ons op de website. Voor Mac raden we ExpressVPN, IPVanish of PrivateInternetAccess aan.

VPN instellen met software van VPN-aanbieder

Veel mensen kiezen voor VPN-providers omdat zij zelf geen VPN tot stand willen of kunnen brengen met hun eigen router. Zoiets vergt veel kennis van internetprotocollen en systemen. De beste VPN aanbieders spelen hier handig op in door kant-en-klare software en apps beschikbaar te stellen, waarmee iedereen een VPN-verbinding tot stand kan brengen. Het instellen van een VPN via deze software is heel eenvoudig.

Na het afsluiten van je abonnement ontvang je je inloggegevens en kun je vaak een app of programma downloaden. Deze installeer je, en je vult je inloggegevens in op het scherm. Vervolgens hoef je de VPN alleen nog te activeren. De interface van de app of het programma laat meestal duidelijk zien hoe dat moet, bijvoorbeeld door op een aan- of uitknop te drukken. Je moet zo voor elke sessie op het internet wel handmatig je VPN aanzetten.

VPN-verbinding handmatig tot stand brengen

Er zijn ook mensen die hun VPN-verbinding handmatig tot stand willen brengen. Daarvoor gebruiken zij niet de software die de provider aanbiedt, maar stellen zij handmatig de verbinding in via de instellingen op de Mac. Je hebt zo meer invloed op de instellingen van je VPN en je kunt bepalen wanneer je VPN automatisch actief wordt. Je gebruikt hiervoor de internetinstellingen van je Mac en doorloopt dezelfde stappen als bij het toevoegen van elke andere verbinding, maar selecteert ‘VPN’ als interface. Je voert de gegevens van je provider in, zoals het serveradres, en je wachtwoord. Daarna ben je klaar om veilig te surfen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *