Je ip-adres verbergen maar hoe?

Wanneer jij gebruikmaakt van internet, heb je automatisch een ip adres toegewezen gekregen van je internetprovider. Je internetadres of ip adres is niets anders dan een code die op jouw woonadres wordt toegewezen voor het gebruik van het internet. Deze ip code is uniek vormgegeven. Je kunt het eigenlijk zien als je online woonadres. Het is dus verbonden met jouw locatie en als je niets doet om je ip adres te beveiligen, kan iedereen zien, wat jouw ip adres is. Hiermee geef je bloot waar jij je bevindt en wat jouw activiteiten op het internet zijn en dat is niet altijd wenselijk. Wil jij je ip adres veranderen dan is het belangrijk hier de nodige aandacht aan te besteden.

Je ip adres verbergen

Een ip verbergen doe je op een simpele manier door een Virtueel Private Network (VPN)te gebruiken. Hiermee creëer je een privénetwerk dat voor versleuteling van informatie zorgt. Jij kunt blijven internetten zoals je gewend bent en de VPN verbergt je ip adres waardoor je onbezorgd en anoniem op het internet kunt surfen.
Een ip adres wijzigen doe je dus eenvoudig door gebruik te maken van een VPN.

Een ip adres wijzigen

Het is niet mogelijk om je ip adres zelf te wijzigen. Jouw internetprovider is namelijk verantwoordelijk voor het verstrekken van jouw ip adres. Door jouw online activiteiten via bijvoorbeeld een proxy te laten lopen, kun je jouw ip adres verbergen. De websites waar jij de informatie vandaan haalt, zullen het ip adres van de proxy te zien krijgen. Zo kun je eenvoudig jouw ip adres verbergen.

Voordelen VPN versus proxy

Een proxy is dus een mogelijkheid als jij je ip verbergen wilt. Deze mogelijkheid is alleen lang niet zo veilig als het gebruik van een VPN netwerk. Een proxy kan bijvoorbeeld besmet zijn. Ook laat de snelheid van de proxy te wensen over.
De grote voordelen van een VPN netwerk ten opzichte van een proxy zijn:

  • volledige privacy
  • veiligheid ook buitenshuis
  • gegarandeerde anonimiteit
  • snelle verbinding

Niet alleen je ip adres en surfgedrag wordt met een VPN verborgen gehouden, maar ook alles wat je van het internet downloadt.

Betaalde VPN kiezen

Je ip verbergen doe je het meest doeltreffend door voor een betaalde VPN te kiezen. Zoals bijvoorbeeld:

Gebruik je een gratis VPN, dan loop je alsnog het risico dat jouw data verzameld worden en aan derden worden verstrekt. Weliswaar gratis, maar niet zonder gevolgen. Bovendien heeft een betaalde VPN een veel bredere bandbreedte en biedt het een onovertroffen bescherming tegen firewalls. De investering in een VPN betaalt zich dus dubbel en dwars terug door de garantie op veilig online surfgedrag. Er is online een goede vergelijking te maken van de verschillende VPN systemen. Op deze manier kun je eenvoudig de ervaringen van gebruikers lezen en de keuze maken voor een VPN dat voor jouw situatie een goede optie is.

Ontdek onze dagelijkse dosis aan VPN informatie

Uitleg

Alles over wat een VPN is en hoe je deze kunt gebruiken. Lees en ontdek alles over de VPN!

Tips

Lees de beste tips voor het gebruik en het aanschaffen van een nieuwe VPN voor 2023 en 2024!

Security

Wil je veilig en anoniem online? Hackers voor zijn en geen last meer hebben van virussen. Lees meer.

Nieuws

Het beste VPN Nieuws lees je bij Bestevpnnederland.nl. Blijf jij op de hoogte?

Privacy

Bescherm je privacy online maar hoe? Ontdek hier alles over het beschermen van jouw privacy.

Bekijk hier de beste VPN reviews van 2023

NordVPN-logo - Review
expressvpn-logo - review
windscribe-logo
Surfshark-logo - review

Volg ons ook op socials

Dagelijkse dosis VPN nieuws, tips en de beste reviews van Bestevpnnederland.nl.

Op zoek naar de beste VPN?

Bekijk wat onze VPN-experts schrijven, over de snelste en meest betrouwbare VPN-providers van Nederland. Ontdek de beste VPN reviews en ervaringen bij BesteVPNNederland.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *