VPN instellen op Android

Veilig gebruik maken van al je Android-devices doe je door een VPN te installeren op je telefoon, tablet of computer. Zijn al jouw apparaten voorzien van een Android besturingssysteem? Dan loont het om de beste VPN voor Android te zoeken die je de mogelijkheid biedt VPN op meerdere (Android-)apparaten te installeren.

Een voorbeeld daarvan is ExpressVPN, maar ook NordVPN en IPVanish bieden die mogelijkheid. Het instellen van VPN is eenvoudig, vooral als je hiervoor de software of app van de provider gebruikt. Lees welke beste VPN services er zijn!

VPN instellen met app of software van je provider

Als je een abonnement hebt afgesloten bij je provider krijg je je inloggegevens en krijg je de mogelijkheid software te downloaden of installeren. Als je een tablet of telefoon hebt komt deze software in de vorm van een app. Die app open je na het installeren op je telefoon, je voert je inloggegevens in, waarna je de VPN-verbinding kunt gebruiken.

Verander je netwerkinstellingen

Sommige aanbieders hebben geen app ontwikkeld om een verbinding tot stand te brengen via VPN. Als dat het geval is zul je zelf je netwerkinstellingen op je telefoon moeten veranderen. Ook dit is betrekkelijk eenvoudig. Je voegt een netwerk toe op je telefoon zoals je dat altijd doet met andere netwerken, en geeft aan dat het om een VPN gaat. Je moet vervolgens een aantal gegevens invullen die de telefoon in staat stellen de verbinding te maken.

Ook hiervoor heb je een VPN-aanbieder en -account nodig. Per aanbieder verschillen de gegevens die je nodig hebt. Meestal bieden aanbieders zelf informatie over het instellen van je VPN op je telefoon of tablet.

VPN via je router

Een laatste mogelijkheid vraagt niet om installatie van je VPN op je telefoon of tablet, maar zorgt ervoor dat je verbinding toch over je VPN loopt. Hiervoor heb je een router nodig die op jouw VPN werkt. Je kunt een hotspot creëren op een device dat werkt op je VPN, zoals je computer. Het is ook mogelijk je VPN te installeren op je router, maar niet alle routers zijn hiervoor geschikt. Deze laatste optie is het meest ingewikkeld en raden we alleen aan als je thuis bent in deze materie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *