VPN instellen op Windows 10

Als je klant wordt of bent bij een bekende VPN provider, zal deze je altijd voorzien van software waarmee je veilig kunt surfen. Door gebruik te maken van deze software of een meegeleverde app, hoef je niets in te stellen op je computer, met besturingssysteem Windows 10.

Er zijn echter wel situaties waarin het handig is handmatig een VPN verbinding in te stellen op Windows 10, bijvoorbeeld als je zelf een VPN-netwerk van jouw voorkeur wil verbinden met je computer. Gelukkig is Windows 10 ingesteld op het gebruik van VPN. Door bij je internetinstellingen op ‘VPN-verbinding toevoegen’ te klikken, kun je eenvoudig handmatig een verbinding tot stand brengen. Wil je een VPN vergelijken of ben je benieuwd naar reviews van een VPN? Lees verder wat de voordelen zijn!

Voordelen van zelf je VPN instellen

Zelf je VPN instellen heeft een aantal voordelen. Zo hoef je met de juiste instellingen niet steeds zelf de VPN in te schakelen. Hoewel de software van de beste VPN providers eenvoudig en snel te gebruiken is, moet je wel steeds een extra handeling uitvoeren.

Als je je VPN eenmaal handmatig hebt ingesteld op je Windows 10 computer en hebt aangegeven dat je VPN altijd werkzaam moet zijn als je het web op gaat, hoef je deze nadien nooit meer in- of uit te schakelen. Een ander voordeel is de toegankelijkheid van externe VPN netwerken. Als je het VPN netwerk van je werk hebt ingesteld op je computer kun je hier op elk moment thuis in aan de slag. Bij veel bedrijven bij wie dit een optie of zelfs een must is, zal de IT-afdeling je graag helpen.

Wanneer niet handmatig instellen?

Sommige providers maken gebruik van extra servers. Zij hebben een compleet eigen infrastructuur in hun VPN opgezet, waar je beter niet aan kunt komen. Dat geldt voor NordVPN of ExpressVPN. Gebruik dan gewoon de software van de provider.

VPN voor beginners

Ben je niet zo thuis in VPN of in de instellingen van je computer? Maak het jezelf dan niet te moeilijk en gebruik dan ook gewoon de software van de provider. Dé VPN aanbieder voor beginnende VPN gebruikers is Cyberghost. Deze aanbieder voorziet je van zeer gebruiksvriendelijke software met een duidelijke interface, waarmee je veilig en anoniem surft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *