Beste VPN voor Smartphones

Als jij op zoek bent naar een VPN voor je smartphone, dan kan je daar meerdere redenen voor hebben. Wellicht wil je graag vanaf je telefoon een Amerikaanse Netflix serie kijken, of misschien wil je liever een VPN om jezelf te beschermen wanneer je op een openbaar wifi netwerk zit met je smartphone. Wat je reden ook is, er zijn enorm veel VPN-providers op internet. Wij gaan jou in dit artikel helpen met het kiezen van een VPN voor je smartphone. Maar waar letten wij dan op bij het kiezen van een goede VPN provider? Dat is een goede vraag. In onze review behandelen wij per VPN-provider drie belangrijke aspecten: Veiligheid, snelheid en gebruikersvriendelijkheid. Dat laatste is wel handig, omdat je smartphone scherm vaak niet heel erg groot is.

Beste VPN voor smartphones: Onze top 3

Wij reviewen regelmatig alle VPN-providers op onze website om zo een goede top 3 voor jou samen te stellen. Om het kort te houden zullen wij de beste 3 VPN-providers voor smartphones hieronder noemen.

1. Surfshark: Goedkoop en erg vriendelijk

Wellicht is dit een verassende keuze. Surfshark is namelijk niet een van de grootste VPN providers. Toch onderscheid Surfshark zich ten opzichte van andere VPN-providers voor smartphone gebruik. Ten eerste is de app van Surfshark enorm gebruikersvriendelijk. Je hoeft enkel de app te downloaden in de app-store, waarna je direct verbinding kan maken. Ook de prijs van Surfshark is erg goed. Surfshark is vergeleken met de andere prominente aanbieders enorm goedkoop. De prijs voor deze VPN software is ongeveer 1,75 per maand. Hier krijg je veel waarde voor: een veilige VPN, veel servers verspreid over de hele wereld, een vriendelijke app en redelijk snelle servers.

2. NordVPN: Uitblinker in veiligheid

Zoals al eerder aangegeven is Surfshark een goede VPN wanneer het aan komt op veiligheid. Toch biedt NordVPN een beter beleid wat betreft veiligheid, omdat NordVPN meerdere veiligheidsprotocollen heeft waar Surfshark niet over beschikt. Overigens biedt NordVPN, net zoals bij Surfshark, een gebruikersvriendelijke app aan. De app is eenvoudig te downloaden via de app store. Na het downloaden kan je inloggen met je gegevens, waardoor de VPN direct te gebruiken is. Ook NordVPN heeft vele servers tot zijn beschikking welke gedekt staan over de hele wereld. Zo heb jij altijd gegarandeerd een snelle VPN verbinding tot jouw beschikking. Het verschil tussen NordVPN en Surfshark zit hem dus vooral in de veiligheid en de prijs. NordVPN heeft betere veiligheidsprotocollen, maar is op zijn buurt ook een euro duurder.

3. ExpressVPN: Bijzonder snel

Zoals wij eigenlijk overal aangeven, is ExpressVPN extreem goed. ExpressVPN behoort tot de beste providers ter wereld. Hierdoor is ook het aanbod van VPN servers ruim. Deze VPN-provider heeft servers wereldwijd. Hier kan jij op jouw beurt enorm van profiteren. De veiligheid staat bij ExpressVPN hoog in het vaandel. Dit mondt uit tot een extreem goede encryptie. Verder ziet de app welke taal je gebruikt op je smartphone. Hierdoor hoef je eigenlijk niks zelf in te stellen. Je logt in met je gegevens en kunt direct verbinding maken. Toch staat ExpressVPN bij ons op nummer 3, wat te maken heeft met de prijsstelling. ExpressVPN kost ongeveer 6 euro per maand, wat fors duurder is dan Surfshark en NordVPN.

Conclusie: De beste VPN voor smartphones

Hierboven hebben wij onze 3 favoriete VPN-providers voor smartphones weergegeven. Wat de beste VPN is voor smartphone gebruik, blijft natuurlijk een beetje subjectief. Zelf geven wij voorkeur aan Surfshark, omdat deze een heel stuk goedkoper is dan ExpressVPN. Verder vinden wij dat Surfshark net wat gebruikersvriendelijker is dan NordVPN wanneer het aan komt op VPN’s en smartphones.

Wat kan ik met een smartphone VPN?

Een VPN staat voor Virtual Private Network en wordt gebruikt om je internetgebruik te versleutelen. Hiermee is het voor anderen niet zichtbaar wat je doet op het internet en is ook je locatie geheim. Met een VPN kun je bovendien vanuit elke virtuele locatie op de wereld het internet op. Dit maakt het mogelijk content vanuit het buitenland te bekijken, of juist buitenlandse websites en streamingdiensten te bekijken vanuit Nederland. Een VPN is niet alleen beschikbaar voor laptops en desktops, maar ook voor smartphones.

Meerdere apparaten met één VPN beveiligen

De bovenstaande VPN-providers bieden je de mogelijkheid om meerdere apparaten te beveiligen met één VPN. De provider stelt je de software beschikbaar die je nodig hebt, zodat je snel en gemakkelijk een verbinding tot stand kunt brengen. Heb je meerdere apparaten met verschillende besturingssystemen, zoals een Windows computer en Apple Iphone? Of heb je een Android telefoon en een Apple Macbook? Let er dan op bij het VPN providers vergelijken dat je een provider kiest die al deze besturingssystemen ondersteund. De bovenstaande VPN-providers werken op alle besturingssystemen.

Veelgestelde vragen: VPN Smartphone

Wat is de beste VPN voor mijn smartphone?

Surfshark is de beste VPN voor op je smartphone wat betreft prijs-kwaliteit. NordVPN heeft betere veiligheidsprotocollen, maar is een euro per maand duurder. ExpressVPN is beter dan Surfshark en NordVPN, maar ook forst duurder. ExpressVPN kost ongeveer 6 euro per maand.

Waarom een VPN gebruiken op mijn smartphone?

Met een VPN kun jij jezelf beschermen op openbare wifi netwerken. Daarnaast kan jij met een smartphone VPN gebruik maken van de Amerikaanse versie van Netflix.

Kan ik meerdere smartphones op 1 abonnement connecten?

Ja, er zijn meerdere verbindingen mogelijk bij een VPN-provider. Echter verschilt dit wel per VPN-provider. Je kan echter bij Surfshark, NordVPN en ExpressVPN meerdere verbindingen tot stand brengen op 1 VPN abonnement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *