HBO kijken zonder Ziggo

HBO is een veel gebruikte streaming dienst om de geweldige serie Game of Thrones te kijken. Sinds kort is de achtste serie van Game of Thrones uit, maar is het voor niet-Ziggo klanten lastig om deze serie te kijken. Dat heeft er mee te maken dat Ziggo de rechten van HBO over heeft genomen. Dus ben jij klant van KPN? Dan kan je normaal gesproken geen gebruik maken van HBO om een van de vele series te kijken. Wij hebben een oplossing hoe jij als niet-Ziggo klant gebruik kunt maken van HBO. In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe iedereen in Nederland gebruik kan maken van HBO, ook als Ziggo niet jouw provider is. Je dient hiervoor een klein stappenplan te doorlopen, wat overigens legaal is en ongeveer 5-10 minuten in beslag neemt.

HBO Online

Via HBO online kan je veel interessante series kijken op bijvoorbeeld je laptop, tablet of smartphone. Het is een soort van Netflix. Denk naast Game of Thrones bijvoorbeeld aan the Wire, the Joker, the Sopranos of True Detective. Dit zijn voornamelijk Amerikaanse films/series, maar door middel van een VPN-verbinding wordt voor jou in Nederland de Amerikaanse HBO beschikbaar. Hiervoor moet je 3 stappen doorlopen. Het doorlopen van deze stappen neemt 5-10 minuten in beslag. de drie stappen zijn hieronder beschreven.

1. VPN voor HBO Online

HBO in Nederland is alleen beschikbaar als je een klant bent van Ziggo. Nu is een heel groot deel van Nederland klant bij Ziggo, maar ook een heel groot deel bij KPN of een van de andere providers. Daarom gaan wij je laten contacten met HBO Amerika. Dit is overigens volledig legaal. Echter is HBO Amerika geblokkeerd voor Nederlandse ip-adressen. Daarom moeten wij ons IP adres aanpassen naar een Amerikaans IP adres. Dat kan je doen met een VPN-verbinding. Wij hebben voor jou de drie beste VPN-providers voor HBO geselecteerd. Later in dit artikel meer hierover.

2. Maak een account aan bij HBO Now US

Let op: Je bent eerst een VPN verbinding nodig, anders zal HBO US geblokkeerd worden. Daarom is het wellicht handig om eerst even onze top 3 HBO VPN-providers te bekijken. Wanneer je een VPN-verbinding hebt, moet je verbinding maken met een Amerikaanse server. Daarna kan je een account aanmaken bij HBO Amerika. Je zult via je e-mail binnen een paar minuten je gegevens krijgen. Je account zal na bestelling direct werken.

3. Kijk Amerikaanse HBO series en films

Gefeliciteerd, je hebt een HBO account en een VPN-verbinding met een Amerikaanse server. Nu kun je gebruik maken van HBO US, waardoor je de achtste serie van Game of Thrones. Ben je niet een Game of Thrones kijker? Kijk dan eens naar alle andere series die op HBO staan. Wij zullen je vast verklappen, er staan heel veel goede series op HBO. Een van onze favorieten zijn the Wire, True Detective en Deadwood.

Beste VPN voor HBO: Onze top 3

Zoals net al aangegeven, is het belangrijk om een VPN te gebruiken. Waarom is dat dan belangrijk zul je wellicht denken? Dat antwoord is eigenlijk vrij simpel. HBO is actief in verschillende landen en elk land heeft zijn of haar eigen films en series. Als jij naar HBO USA gaat, dan ziet de site dat jouw IP adres Nederlands is waardoor de site voor jou niet toegankelijk is. Door middel van een VPN-verbinding kan jij op een legale manier deze geografische blokkade omzeilen. Nu zijn er heel veel VPN-providers op het internet, daarom zullen wij de drie beste VPN-providers voor HBO hieronder op een rijtje zetten.

1. ExpressVPN: Enorm snel

Als je een film of serie wil streamen, dan heb je geen zin dat het constant onderbroken wordt. Daarom wil je gebruik maken van een snelle VPN. ExpressVPN blinkt echt uit in snelheid. Verder beschikt deze VPN-provider over heel veel servers in Amerika, waardoor je altijd op een eenvoudige manier de snelste server kan selecteren. Buiten Amerika om beschikt ExpressVPN ook over vele servers. Dit kan altijd van pas komen, bijvoorbeeld als jij een Duitse HBO serie wil kijken.

Echter kent ExpressVPN wel een klein nadeel: de prijsstelling. ExpressVPN is absoluut een premium VPN-provider, maar is wel een stukje duurder dan NordVPN (onze nummer 2). Neem je genoeg met een iets minder snelle verbinding, kijk dan een stap verder.

2. NordVPN: Snel en goedkoop

NordVPN is iets minder snel dan ExpressVPN, maar nog steeds goed genoeg om HBO te kijken. Zelf hebben wij Game of Thrones gekeken met NordVPN. Wij konden de serie eenvoudig kijken, zonder onderbrekingen. Een groot voordeel ten opzichte van ExpressVPN is de prijstelling. Wij vinden de prijs-kwaliteit verhouding van NordVPN een stuk beter, omdat het circa 3x goedkoper is dan ExpressVPN. Toch staat ExpressVPN op nummer 1, omdat snelheid in dit geval het belangrijkste is.

3. Surfshark: Enorm goedkoop, iets meer laadtijd

Om de lijst af te sluiten noemen wij Surfshark. Deze VPN-provider is op maandbasis weer een euro goedkoper dan NordVPN. Je betaalt bij Surfshark ongeveer 1,75 euro op maandbasis. Helaas hadden wij wel af en toe een buffertijd nodig toen wij deze VPN-provider gebruikte.

Conclusie: HBO kijken zonder Ziggo

Zoals je wellicht in het artikel hebt gezien, is het zeer goed mogelijk om HBO te kijken zonder Ziggo. Kort samengevat: Registreer je bij een VPN-provider, maak een account aan bij HBO Now US, en geniet van de series of films. Wij vinden dat ExpressVPN het beste is, omdat deze VPN-provider het snelste is. Al vinden wij NordVPN een betere prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mocht je liever voor goedkoop gaan, dan raden wij je Surfshark aan.

Veelgestelde vragen

Wij hebben op internet gekeken waar mensen veel naar zoeken. In dit artikel is zorgvuldig aandacht besteed aan veelgestelde vragen, maar wellicht is het voor jou nog niet helemaal duidelijk. Daarom hebben wij nog een kort overzicht met de meest gestelde vragen wanneer het aankomt op HBO kijken zonder Ziggo.

Waar kan ik Game of Thrones kijken?

Dat kan via HBO Amerika. Hiervoor moet je echter wel surfen met een Amerikaans IP-adres, wat eenvoudig kan door middel van een VPN verbinding. In dit artikel blijkt ExpressVPN, NordVPN en Surfshark erg geschikt voor HBO.

Kan ik HBO kijken zonder Ziggo?

Ja, gelukkig kan dat wel. Je kan erg eenvoudig verbinding maken met HBO Amerika. Hiervoor ben je wel een VPN verbinding nodig, omdat je de site moet openen met een Amerikaans IP adres.

HBO abonnement zonder Ziggo, kan dat?

Ja, echter dien je dan wel een VPN-abonnement te hebben. Je kan voor een gratis VPN gaan, maar doe dit nooit! Voor niks gaat de zon op. Bij gratis VPN’s wordt er mogelijk malware op je device geinstalleerd. Gebruik bijvoorbeeld NordVPN voor 3 euro per maand, en ga dan naar HBO Amerika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *