Beste VPN voor games

Veel gamers weten als geen ander hoe kwetsbaar ze op het internet kunnen zijn. Tegenwoordig worden er steeds meer DDoS-aanvallen uitgevoerd op gameservers. Het grootste nadeel daarvan is de onderbreking van het spel.

Daarnaast kunnen kwaadwillenden op allerlei manieren persoonlijke gegevens achterhalen. Het is dus verstandig jezelf te beschermen als je veel games speelt. Zo verhoog je ook je speelplezier en heb je weinig tot geen last van DDoS-aanvallen. Niets is immers zo vervelend als een spel dat vastloopt, waardoor al je behaalde doelen ineens verloren gaan. Ontdek ook al onze blogs over veilig internetten en de Beste VPN services van deze tijd!

Welke VPN is geschikt?

Wat is een VPN en waarom kun je deze het beste een VPN gebruiken bij het gamen vertellen we je graag meer over. Als je games speelt over een VPN moet je internetverbinding snel genoeg zijn voor het laden van alle data. Hier geldt hetzelfde als bij een streamingdienst: je VPN-provider moet voldoende snelheid bieden.

Geschikte aanbieders van VPN-verbindingen die goed werken met games zijn onder andere NordVPN en ExpressVPN, maar ook CyberGhost en Surfshark zijn goed in te zetten. Surfshark biedt bovendien goede kwaliteit tegen een verrassend lage prijs. Je installeert de VPN en schakelt deze in zodra je begint met gamen.

Let er bij het uitkiezen van een provider op dat je kiest voor een aanbieder die gelijktijdige verbindingen aanbiedt. Dat is belangrijk als je met meerdere personen tegelijk wilt gamen. De hierboven genoemde aanbieders zetten in op gamende internetgebruikers en hebben hun diensten zo afgestemd op veel gespeelde games dat je op een goede gebruikerservaring kunt rekenen. Bovendien hebben deze aanbieders servers in tientallen landen zodat je overal games kunt spelen.

Je kunt op die manier ook sneller updates downloaden en streamen die in bepaalde delen van de wereld al wel beschikbaar zijn, maar bijvoorbeeld nog niet in Nederland.

VPN voor consoles

Consoles zoals de Xbox360 en Playstation 3 brengen ook een verbinding met het internet tot stand bij veel spellen. Als je je VPN hier ook voor wilt gebruiken zul je een (virtuele) router moeten instellen met een VPN. Je verbindt je console hiermee en kunt veilig games spelen bij jou thuis. Al je devices kun je op die manier beschermen met een VPN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *