VPN instellen op iPhone

Na het afsluiten van een abonnement bij een VPN-provider wil je natuurlijk direct gebruik maken van je beveiligde verbinding. Gelukkig is het meestal eenvoudig je VPN te installeren op je computer, tablet of telefoon. Heb jij een iPhone en wil je hier je VPN op installeren? Dan kun je dit op drie manieren doen.

Gebruik de app van je provider

De meeste bekende providers hebben een app ontwikkeld waarmee je je VPN op je iPhone aan kunt zetten. Deze download je in de Appstore op je telefoon, je installeert de app en voert je gegevens in. Daarna kun je je VPN activeren. De meeste apps hebben een duidelijke interface met bijvoorbeeld een button die je VPN direct activeert. Op alle IOS systemen kun je de Beste VPN services installeren!

Stel handmatig je VPN in op je iPhone

Sommige providers bieden helaas (nog) geen apps om je VPN te beheren. Ook dan kun je gewoon gebruik maken van je VPN. Hiervoor stel je je VPN handmatig in. Ga hiervoor naar de netwerkinstellingen van je telefoon en klik op ‘VPN’. Je voegt handmatig een netwerk toe en geeft aan dat dit een VPN-netwerk is. Vervolgens vul je alle gevraagde informatie in. Soms moet je een server invoeren. Deze kun je achterhalen door naar de website van je provider te gaan of contact met ze op te nemen.

Maak gebruik van een VPN-router

Als beide bovenstaande stappen je voorkeur niet hebben of niet mogelijk zijn, is het ook een optie gebruik te maken van een VPN-router. Een dergelijke router is voorzien van een VPN-verbinding waardoor alle internetverkeer beveiligd is. Alle apparaten die je verbindt met deze router zijn automatisch beveiligd. Dat is een groot voordeel van het gebruik van een dergelijke router.

Je kunt je VPN in sommige gevallen rechtstreeks installeren op je router, of je kunt gebruik maken van een hotspot met VPN-verbinding. Als je je router rechtstreeks wilt uitrusten met een VPN moet je hiervoor soms de firmware aanpassen. Niet alle routers zijn hiervoor geschikt. Stel dan je VPN in op je laptop of MacBook en verbind je iPhone op die manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *