VPN instellen op Amazon Fire

Wat is een VPN? En hoe kun je deze gebruiken met een Amazon Fire TV stick! Met een Amazon Fire TV stick maak je eenvoudig van elke tv een SmartTV, zodat je films en series kunt kijken op je favoriete platform. Net als andere soorten SmartTV’s kun je ook via een VPN Amazon Fire gebruiken, om veilig en overal ter wereld tv te kunnen kijken zonder last te hebben van geografische blokkades.

Zo bekijk je ook de Amerikaanse Netflix eenvoudig terwijl je in Nederland bent, en heb je toegang tot content uit andere Europese landen. Gelukkig is het eenvoudig een VPN in te stellen voor gebruik met Amazon Fire.

Er zijn diverse aanbieders die apps hebben gemaakt, die via het internet te downloaden zijn. Als je kiest voor ExpressVPN of IPVanish kun je van deze mogelijkheid gebruik maken.

Andere opties

Naast het downloaden van een app uit de Amazon Fire TV appstore, kun je ook op andere manieren een VPN gebruiken in combinatie met Amazon Fire. Bijvoorbeeld door je VPN over je (virtuele) router te laten lopen, waardoor alle aangesloten apparaten veilig browsen.

Het heeft wel wat voeten in aarde als je je router wilt voorzien van een VPN. Je kunt ook kiezen voor een virtuele router met VPN, waarvoor je een hotspot aanmaakt op je laptop of MacBook. Deze aanpak is wat eenvoudiger dan het instellen van je hardware router. Je computer fungeert hierbij als virtuele router, waar je Amazon Fire Stick ook mee te verbinden is.

Je Amazon Fire Stick op deze manier verbinden met je VPN is noodzakelijk als je provider geen app beschikbaar heeft gesteld die te downloaden is vanuit de appstore.

Snelheid is van belang

Voor een prettige kijkervaring is het van belang dat je SmartTV voorzien is van een snelle VPN-verbinding. Als je een gratis VPN service kiest, levert dat vaak trage verbindingen op waardoor je haperend beeld te zien krijgt. Kies daarom altijd voor een goede aanbieder.

IPVanish staat bekend om de snelle VPN verbinding en perfecte beeldkwaliteit. Als jij je VPN voornamelijk in wilt zetten voor streaming, kies dan deze of een vergelijkbare aanbieder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *